מזל טוב! מצאתם דירה ואתם מתוכננים להיכנס אליה בחודשים הקרובים.
אז מאיפה מתחילים? מה כדאי לתכנן מראש? מה הדברים שיחסכו לכם כסף וכאב ראש? והאם יש דבר כזה לעבור דירה בכייף בלי להשאיר טראומה לילדים (ולכם כמובן).
החלטתי שזה פשוט פשע שאני לא מספרת כמה זה פשוט לעבור דירה ולעצב דירה, אז בואו נתחיל.
בניית לוח זמנים
תכננו מראש מתי כל דבר קורה, הדרך הכי טובה לעשות זאת היא להתחיל מיום המעבר, היום בו אתם נכנסים לדירה החדשה ולגזור אחורה את כל הפעולות שאתם צריכים לעשות:
דאגו לשריין מועד הובלה, התעקשו על שעת ההובלה- כמה שיותר מוקדם יותר טוב, אחרת זה מתכון לבעיות. חשוב לבקש הצעת מחיר כתובה שמפרטת את כל הדברים שאתם מתכננים להעביר על מנת שלא יהיו הפתעות ותוספות לא צפויות במחיר. הקפידו לברר אם העלות כוללת קרטונים/ פצפצים לאריזת חפצים שבירים ובמידה ולא, יש לבקש שיתמחרו לכם או שתדאגו באופן עצמאי להשיג כאלו ולקבלם מספיק זמן לפני המעבר כדי שתוכלו לארוז.
תאמו טכנאים ואנשים מקצוע מראש. (הוט/ יס/בזק/תמי 4/גז טלפון וכו.) ככל שתקדימו לטפל בבירוקרטיה, ככה תכנסו לבית עם מינימום תקלות ועיכובים מתסכלים.
במידה ויש לכם זמן חפיפה בו כבר קיבלתם את המפתחות לדירה החדשה, ואתם עדיין יכולים להישאר בדירה הנוכחית זה זמן קסום!! תוכלו בזמן הזה לדאוג-
1. לעשות ניקיון יסודי ראשוני (תמיד צריך...)
2. להזמין הדברה (תמיד טוב לפני שמכניסים ריהוט)
3. לעשות תיקונים וצבע.
4. במידה ורכשתם ריהוט חדש- תוכלו לדאוג ולתאם שיגיע ישירות לבית החדש, ימוקם במקום הנחוץ ויחכה לכם שתעברו :) אז אחרי שסגרנו את הקצוות מה עושים עכשיו?
אחרי שליוויתי מעברי דירה של משפחות רבות, אני יכולה לספר לכם שהסוד הוא בתכנון המוקדם.
חשוב לעשות רשימה מסודרת של מה נשאר ומה עובר אתכם, עדיף בטבלה מסודרת שמפרטת מידות של כל רהיט, ולאן הוא עובר בבית החדש. ככה תוכלו לוודא שיש באמת מקום לדברים.
לרשימה הזאתי תוכלו להוסיף את רשימת הדברים שתרצו לקנות לקראת המעבר, זכרו, כדאי להשאיר זמן אספקה של 45 ימי עבודה למרבית הריהוט שתרצו לרכוש. אין סיבה להמתין במשך שבועות לריהוט שלא הוזמן בזמן. תכנון מוקדם
עבדו בתיאום עם תכניות של הבית החדש, ואם אין ברשותכם כאלה, מומלץ לקפוץ, לצלם, ולמדוד את החדרים, המעברים והחלונות והדלתות על מנת שתוכלו להיערך ולבצע את הרכישות לפני הכניסה לדירה.תוכלו לצייר כל חדר בבית במבט על ולסמן בדיוק איפה כל דבר נמצא.
מעברים סבירים צריכים להיות מעברים של מינימום 80 ס״מ, במקומות בהם מיקמתם ארונות
חשוב לוודא שיש מספיק מקום לפתיחת דלת הארון.
אריזה
השאירו מספיק זמן לאריזה של הדברים. כמה זמן צריך?
תלוי בכמות החדרים והחפצים שצריך לארוז, בזמינות ובזריזות שלכם.
במידה וזה מתאפשר אני ממליצה להתחיל מהדברים שלא בשימוש יומיומי
ולרכז את כל הדברים שארזתם בחדר אחד .
הקפידו לכתוב על כל קרטון מה הוא מכיל ולאיזה חדר בבית החדש הוא מיועד,
וככה גם מומלץ לרכז את הקרטונים, בקבוצות לפי חללים, שהמובילים ידעו בדיוק איפה להניח כל קרטון.
במקרים בהם מלאכת האריזה גדולה מדי ושואבת ממכם אנרגיות אינסופיות,
מומלץ לשקול לקחת חברת אריזה שתעשה את העבודה עבורכם.
דאגו להשאיר לכם תיק עם הדברים שנחוצים לכם לימים שלפני/ אחרי המעבר, ולקחת באופן עצמאי דברים שכדאי שיהיו אתכם למקרה שקבעתם התקנה כלשהי במקביל למובילים
(חבל שתתעכבו בגלל שהדברים נמצאים במשאית וטרם פרקו אותם)
ביום ההובלה דאגו להצטייד בפירות, אוכל, שתיה וכל מה שנחוץ על מנת לעבור את היום הזה.
החלפת צרכנים:ארנונה/ מים /חשמל/ גז
לפני שאתם יוצאים מהבית אל תשכחו לבצע קריאת מונים, לצלם אותם וליידע את הרשויות הנדרשות לגבי המעבר שלכם, עירייה, חברת החשמל, הגז, והמים על מנת שלא תספגו חיובים מיותרים. (תצטרכו לעשות זאת גם עבור סגירת חוזים בדירה הישנה וגם עבור פתיחת חוזים בדירה החדשה).
היום בחלק מהרשויות ניתן לבצע את עדכון המעבר באמצעות מייל או טופס מקוון ותוכלו לעדכן גם מראש לגבי מועד המעבר המתוכנן. (מומלץ להשאיר לכם בהישג יד את הטפסים של החיובים האחרונים או לצלמם על מנת שיהיו לכם את כל הפרטים לצורך ביצוע המעבר).
יום המעבר הוא יום קשה, לא משנה כמה תערכו אליו, זה יום ארוך, עם הרבה אחריות. בלי שתשימו לב תמצאו את עצמכם כבר בשעות הערב המאוחרות רעבים ומותשים. פנקו את עצמכם מגיע לכם!
אני ממליצה לשים תזכורת בטלפון לקראת סיום ההובלה ולדאוג לאכול בחוץ/ להזמין משלוח שיגיע בול בזמן שאתם רוצים.
ולסיכום,
אל תמנעו מלהיעזר באנשי מקצוע. רובנו לא עוברים דירה כל שנה, ואם אתם יודעים שאתם עוברים לתקופה יותר ארוכה, תוכלו לדאוג שהכל יקרה, להעביר סמכויות, ולהוריד עול מהכתפיים שלכם. אחרי הכל גם הזמן שלכם וימי החופש שתיקחו עולים הרבה כסף.
תגובות